PA090695
 • Ne vedem la dat în

 • Descriere Concurs


  14-15 octombrie, 2 zile de concurs, 8 probe speciale la METAL Enduro 2017!

  Cursa va avea loc pe potecile deja “consacrate” Fluturelu, Poezie si Canada dar si inca 4 poteci noi care au fost construite in acest an. METAL Enduro 2017 este etapa nr. 5 din Cupa Na?ionala de Enduro a Romaniei.

  Traseul de concurs este in zona centrul Resitei pe dealurile din jurul acestuia, Poiana Golului si Dealul Ciorii.

  METAL Enduro 2017 are 8 probe speciale pe distante intre 2 si 4 km iar distanta totala, cu tot cu sectiunile de legatura, este de aprox 70 km.

  INFORMATII GENERALE
  METAL ENDURO este in 2017 la a 5-a editie, fiind etapa numarul 5 si ultima din sezonul 2017 al Cupei Nationale Enduro.

  METAL se desfasoara in principal intr-un format tip raliu cu 8 probe speciale cronometrate, in principal pe poteci care coboara dar care au si mici zone de urcus.

  CURSA

  1. Startul

  Startul cursei se realizeaza in grupuri de 5 concurenti.

  Fiecare concurent porneste in cursa cand considera in acest interval insa trebuie sa respecte orarul pe care il va primi de la organizatori pentru a putea lua startul in proble speciale.

  Startul in probele speciale va fi luat la intervale de aprioximativ 60 de secunde. Concurentii trebuie sa fie pregatiti sa ia startul la momentul indicat in orarul pe care il vor primi de la organizatori sau la momentul indicat de comisarii de traseu. Organizatorii au obligatia de a inmana concurentilor orarul personalizat al cursei.

  Concurentilor le revine responsabilitatea de a verifica prezenta unor posibile erori in ceea ce priveste momentul startului si orarul primit.

  2.Transferurile / sectiunile de legatura

  Transferurile dintre probele speciale nu sunt cronometrate. Cu toate astea, exista o limita de timp in intervalul caruia concurentul trebuie sa completeze transferul. Concurentii care se prezinta cu o intarziere prea mare pentru a lua startul in probele speciale vor fi automat penalizati sau descalificati la deciza comisarilor de traseu.

  Daca un concurent realizeaza un transfer (necronometrat) al unei etape speciale inaintea timpului impus, acesta trebuie sa astepte in spatele liniei de start pana la momentul indicat in orarul sau. Pe de alta parte, concurentii care ajung cu intarziere vor lua startul cu prioritate in etapele speciale cu aprobarea comisarului dar acestia vor avea penalizare in functie de intarzierea inregistrata.

  3. Cronometrarea

  Cronometrarea se face prin sistemul cunoscut curselor de orientare. Fiecarui concurent ii este alocat un cip, pe care are obligatia sa-l introduca/ sa-l apropie (in functie de sistemul folosit) in/de statiile receptoare de fiecare data cand acestea sunt prezente. La fiecare statie exista un oficial care observa si ajuta in caz de nevoie la introducerea cipurilor in statiile de receptie. Locatiile unde se afla statiile de receptie sunt evidentiate prin placute galbene special inscriptionate.

  INSCRIEREA

  Validarea inscrierii este realizata dupa achitarea taxei de inscriere de 70 lei, pana la data de 12.10.2017 in contul:

  IBAN: IBAN: RO57 RZBR 0000 0600 1075 1332
  SWIFT: RZBRROB
  Nume: Popovici Georgian
  Mentiune: Inscriere Metal Enduro 2017 Nume/Prenume Participant

  Dupa ce ai facut plata, pe site-ul concursului, vom publica lista cu toti participantii confirmati. Lista va fi actualizata saptamanal.

  Numarul maxim de participanti la start este de 120 si sunt inscrisi in ordinea “primul care a realizat plata, primul servit”.
  Numerele de concurs vor fi impartite consecutiv si in ordinea inscrierii participantilor. Organizatorii isi rezerva dreptul de a realiza schimbari in ordinea numerelor de concurs, in cazul in care considera necesar.

  CATEGORII

  Hobby – loc 1,2,3
  Participanții la clasa Hobby vor face dovada asigurarii de accident și a adeverintei de la medicul de familie prin email dupa completarea formularului online sau la race office, în ziua concursului

  CNE

  Feminin loc 1,2,3
  Masculin 19+ loc 1,2,3
  Masters 29+ loc 1,2,3
  Juniori – (sub 18 ani) loc 1,2,3

  Categoriile sus menționate necesita licențiere:mai multe informatii aici: http://mtbcup.ro/regulament/

  Sportivii din categoriile Feminin, Juniori, Elite și Masters trebuie sa dețina o licența FRC valida.
  Verificarea licențelor, adeverin?elor medicale, a asigurarilor și preluarea numerelor de concurs se va face la oficiul de înscriere.

  RECUNOASTERE

  Este permisa realizarea de ture de recunoastere a traseului cu cel putin 24 de ore inaintea cursei.

  REGULI SPECIFICE

  Participantii trebuie sa respecte regulile evenimentului si regulile de circulatie in special pe portiunile de transfer pe care traficul rutier nu este blocat.
  Pe traseele pentru probele speciale traficul rutier nu exista.
  In timpul probelor speciale concurentii trebuie sa dea dovada de fair play si sa permita competitorilor mai rapizi sa depaseasca.
  Fiecare participant trebuie sa poata sa fie independent in timpul cursei, (hrana, apa) inclusiv in ceea ce priveste repararea si/sau inlocuirea anumitor piese din bicicleta (de exemplu remedierea unei pene). Reparatiile de amploare se fac in zona de service.
  Devierea de la traseu pe scurtaturi nu este permisa si in acest sens se vor realiza controale.

  Participantii la categoria CNE trebuie sa respecte regulamentul impus de ADMR si FRC. Acest regulament se poate consulta AICI: http://mtbcup.ro/regulament/

  BICICLETA SI ECHIPAMENTUL

  Este interzisa inlocuirea cadrului – sau a partilor acestuia, a furcilor si a rotilor, pe durata intregii competitii. Participantii care inlocuiesc aceste parti ale echipamentului sau intreaga bicicleta pot parcurge traseul in regim de cursa insa sunt descalificati din clasamentul general.
  Bicicleta trebuie sa fie in perfecta stare de functionare. Participantii care nu indeplinesc aceasta conditie vor fi exclusi din competitie.
  Este obligatorie purtarea castii pe parcursul cursei, numai la parcurgerea probelor speciale. In timpul probelor speciale se recomanda purtarea unei casti de tip full-face aprobata de catre CE, precum si manusi, genunchiere si protectii pentru coloana. Concurentii care nu poarta casca pentru parcurgearea PS vor fi descalificati. Sunt permise 2 tipuri de casti: full-face si versiune XC (ciclism sau moto).
  Este recomandat ca fiecare concurent sa abordeze cursa in functie de propriile abilitati tehnice si pregatire fizica.
  Este recomandat ca fiecare concurent sa aiba asupra sa un telefon mobil pentru a contacta sau a putea fi contactat de catre organizatori in caz de nevoie. In timpul sesiunii de informare, organizatorii vor comunica numarul de telefon la care pot fi contactati in caz de urgenta.
  Numarul de telefon pentru situatii de urgenta va fi de asemenea imprimat pe orarul care va fi inmanat fiecarui concurent. Se foloseste si numarul unic pentru situatii de urgenta 112.
  Organizatorii recomanda purtarea de ochelari, genunchiere, cotiere, manu?i ?i rucsac care sa con?ina pelerina de ploaie, kit de pana, trusa scule, harta traseelor, apa si hrana.

  TRASEUL

  Traseul METAL Enduro cuprinde zone care sa puna in evidenta aspectele tehnice ale mountain biking-ului si curpinde portiuni inguste si expuse, pietre, trambuline, treceri peste apa, urcusuri si coborasuri abrupte. In general, traseele de acest tip nu sunt potrivite pentru incepatori sau ciclisti neantrenati.

  Cursa va fi marcata cu semne specifice si banda semnalizatoare pentru directionare. Devierea de la trasee (chiar si neintentionata) va atrage dupa sine descalificarea automata. Din motive economice si tehnice marcarea traseelor nu se poate face la modul “culoar de banda”.
  In cazul in care un concurent deviaza de la traseu in mod accidental si strapunge banda semnalizatoare, are obligatia de a re-intra in cursa imediat si a repozitiona banda rupta la pozitia initiala. Concurentii care nu vor respecta aceasta regula, vor fi descalificati.
  Concurentii nu au voie sa faca modificari ale traseului inainte sau in timpul evenimentului. Organizatorii isi rezerva dreptul de a face modificari neanuntate prealabil in cazul unor situatii de urgenta ca de exemplu: conditii meteo nefavorabile sau pentru a garanta siguranta concurentilor in timpul cursei.
  Organizatorii vor asigura prezenta unui deschizator si a unui inchizator care sa se asigure ca traseul si concurentii sunt in siguranta.

  INFORMAREA

  Informarea se va face in principal on-line pe site-urile mtbcup.ro si metal-enduro.ro. Cu 30 de minute inaintea plecarii in cursa a primului concurent organizatorii pot realiza o scurta sesiune de informare.

  AJUTOR SI ASISTENTA

  In caz de accident, concurentii au responsabilitatea de a-i ajuta pe cei raniti sau aflati intr-o situatie de urgenta. Daca este posibil acestia trebuie sa informeze imediat primul punct medical sau organizatorii.
  Organizatorii isi rezerva dreptul de a penaliza sau descalifica concurentii care nu respecta aceasta regula.
  Concurentii care se retrag din cursa trebuie sa informeze comisarii de traseu.
  Concurentii care se retrag din cursa sau au depasit limita maxima de timp admisa trebuie sa ajunga la zona de start cat mai repede posibil si sa urmeze instructiunile organizatorilor. In caz de urgenta, pentru a facilita accesul organizatorilor, este posibila suspendarea etapelor speciale. In acest caz, concurentii nu vor fi cronometrati.Totodata, este posibil ca traseul sa fie deviat, situatie in care concurentii vor fi indrumati de catre organizatori catre urmatoarea etapa speciala.
  Locul pentru padocul de asistenta si reparatii este prevazut in zona de start sosire. Fiecare echipa/concurent este responsabil/a pentru efectuarea reparatiilor.

  CLASAMENTUL
  Clasamentul final va include suma timpilor realizati in fiecare proba speciala de catre participantii la fiecare categorie. Timpul cel mai mic este declarat timpul castigator.

  PREMIEREA

  Se vor premia prímele 3 locuri la fiecare categorie.

  Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica prezentul regulament.

  Nici o schimbare la acesta nu va mai avea loc cu 48 de ore inaintea cursei.  Data competiției: 14/10/2017


  Vezi regulamentul CNE!

  70 de lei – taxa de înscriere

  Participantele la clasa Feminin nu plătesc taxă de înscriere.

  Validarea inscrierii este realizata dupa achitarea taxei de inscriere de 70 lei, pana la data de 12.10.2017 in contul:

  IBAN: IBAN: RO57 RZBR 0000 0600 1075 1332
  SWIFT: RZBRROB
  Nume: Popovici Georgian
  Mentiune: Inscriere Metal Enduro 2017 Nume/Prenume Participant

  Am ales sa facem plata in contul unuia dintre organizatori pentru a evita comisionul de 14 lei perceput de RaiffaisenBank (4 lei depunatorului si 10 lei asociatiei BikeAttack) pentru orice tranzactie.

  Astfel, comisionul la depunere este 0.
  Dupa ce ai facut plata, pe site-ul concursului, vom publica lista cu toti participantii confirmati. Lista va fi actualizata saptamanal.

  Numarul maxim de participanti la start este de 120 si sunt inscrisi in ordinea “primul care a realizat plata, primul servit”.
  Numerele de concurs vor fi impartite consecutiv si in ordinea inscrierii participantilor. Organizatorii isi rezerva dreptul de a realiza schimbari in ordinea numerelor de concurs, in cazul in care considera necesar.

  • Sportivii din categoiile Feminin, Juniori, Masculin 19+ și Masters 29+ trebuie să dețină o licență FRC valida.
   Sportivii din categoria Hobby trebuie să dețină o adeverință medicală care să ateste că sunt apți pentru efort și o asigurare valabilă în caz de accident.
   Verificarea licențelor, adeverințelor medicale, a asigurarilor și preluarea numerelor de concurs se va face la Race Office, în momentul ridicării pachetelor de concurs.
  • Durată: 2 zile
   Alte informații: cel mai apropiat spital este Spitalul Judetean Reșița, Aleea Herculane 8, Reșița 320154
   Telefon:0255 227 830
   Număr de urgență: 112
  Vezi regulamentul Metal Enduro!

  Atenție
  Evenimentul se va desfășura pe parcursul a două zile!

  Organizator

  Bike Attack
  Metal Enduro

  Parteneri

  FRC
   
  ADMR
  Centrul de Voluntariat Resita
   
  ADMR

  Sponsori

  Cube
  Primaria Resita
   
  ION
   

  Parteneri media

  FreeRider.ro
  DirtBike.ro

  Parteneri media

                           
  NrNume/Prenume CategoriaEchipa
  Documente
  Plata
  1Tudor GeangălăMasters 29+Kronstadt Cyclingconfirmat
  neconfirmat
  2 Daniel DumitrescuMasters 29+BikeHouse Crewconfirmatconfirmat
  3Horatiu BanHobbyBike Point Racing
  neconfirmat
  confirmat
  4 Liviu BotaMasters 29+confirmatconfirmat
  5Romulus TaiferHobbyRideShop Racing Team
  neconfirmat
  neconfirmat
  6Adrian CarcelHobby OptimBike
  neconfirmat
  confirmat
  7Eugen-Marian MustataHobby#ciuruc FTW
  neconfirmat
  neconfirmat
  8
  Constantin Viorel Ciupitu
  Masters 29+BikeXpert Gravity Teamconfirmatconfirmat
  9Bodea Daniel-Andrei HobbySlană & Blanăconfirmatconfirmat
  10Ion MunteanuJuniori#26aintdeadconfirmatconfirmat
  11 Alexandru PufanMasculin 19+ CS Tibiscusconfirmat
  neconfirmat
  12Alexe Ioan BaiesiuMasculin 19+bistritz bike shop raceing teamconfirmatconfirmat
  13
  Baiesiu Florina Martina
  Feminin 19+confirmatconfirmat
  14Bogdan LaslauHobby
  neconfirmat
  confirmat
  15Rocsin BejanMasters 29+BVR Racing Teamconfirmatconfirmat
  16Andrei Gligor LazarHobbyPotecarul
  neconfirmat
  confirmat
  17Dan CrisanMasculin 19+ Bike Point Racingconfirmatconfirmat
  18 Botond FogarassyMasculin 19+BikePoint Racingconfirmatconfirmat
  19Olar MihaiMasculin 19+BikePoint Racingconfirmatconfirmat
  20Anitan MihaiJuniori BikePoint Racingconfirmatconfirmat
  21Adrian Carstinoiu Masters 29+confirmatconfirmat
  22 Dan MaziluHobby
  Freerider Supersonic Racing Team
  neconfirmat
  confirmat
  23Cristian TotuHobbyBacău Mtb Trails
  neconfirmat
  confirmat
  25Fratila LucianHobby
  neconfirmat
  neconfirmat
  26Cojuhovschi Claudiu Hobby bike point
  neconfirmat
  confirmat
  27Emanuel KunstHobby
  neconfirmat
  neconfirmat
  28Cosmin ValeanuMasters 29+ Kronstadt cyclingconfirmat
  neconfirmat
  29Marcu DanMasculin 19+ Trek/ION/TLDconfirmatconfirmat
  30 Catalin ConstandisMasters 29+ Kronstadt Cyclingconfirmat
  neconfirmat
  31 Alessandro BassittoHobby
  neconfirmat
  confirmat
  32Petruc BranimirHobby
  neconfirmat
  neconfirmat
  33Judit Emese NemethFeminin 19+Boneshaker Cyclingconfirmat
  neconfirmat
  34Szabolcs SzollosyHobbyBoneshaker Cycling
  neconfirmat
  neconfirmat
  35 Kadar Vasile MariusHobbyBoneshaker Cycling
  neconfirmat
  neconfirmat
  36Andrei Nicolae MititeluHobby
  neconfirmat
  confirmat
  37 Andrei TanasoffHobby
  neconfirmat
  confirmat
  38Dmitro TopalHobby Trail Park "Valea Morilor
  neconfirmat
  neconfirmat
  39 Daniel StemerMasculin 19+BikeHouse Crew
  neconfirmat
  confirmat
  40Kolcze Aron Hobby
  neconfirmat
  neconfirmat
  41 Bogdan ChirodeaHobbyconfirmatconfirmat
  42 Felix KerekesMasculin 19+Slană & Blanăconfirmatconfirmat
  43Martin NicolodiHobbyBicheru Cycling
  neconfirmat
  neconfirmat
  44Ivan Razvan Mihai Hobby
  neconfirmat
  confirmat
  45Stoica Andrei Marius Hobby
  neconfirmat
  neconfirmat
  46Vlad BogdanHobbyVERTICAL RIDING ROMANIA
  neconfirmat
  confirmat
  E adeverinta pe email si are asigurare de viata
  47Florin BoncutMasters 29+confirmatconfirmat
  48Sorin ParauMasters 29+Bike House Crewconfirmatconfirmat
  49Voina PaulMasculin 19+Bicheru Cyclingconfirmatconfirmat
  50
  Andreea-Laura Lenghel
  Feminin 19+România pe Bicicletăconfirmatconfirmat
  51Darius-Gabriel LinulMasculin 19+România pe Bicicletăconfirmatconfirmat
  52Balazs MakkaiHobbySlană & Blană
  neconfirmat
  confirmat
  53Horia CiucleaHobbyconfirmatconfirmat
  54Gabor PalMasculin 19+RideMoreconfirmatconfirmat
  55Daniel DobrinMasters 29+ShowTime/Degeneratiiconfirmat
  neconfirmat
  56Constantin TomaMasters 29+Show time/degeneratiiconfirmatconfirmat
  57Dragota Anamaria Feminin 19+ Slană & Blanăconfirmatconfirmat
  58Banea Victor Masculin 19+ Slană & Blanăconfirmatconfirmat
  59Delcea Alexandru HobbyVelotecaconfirmatconfirmat
  60
  Monda Flavius Ioan Adrian
  Hobby România pe Bicicletăconfirmatconfirmat
  El are licenta, dar vrea la Hobby, e ok?
  61 Adelin PredaHobbyBikeattack
  neconfirmat
  neconfirmat
  62Sergiu PascuHobbyBIKEALPIN RACING
  neconfirmat
  confirmat
  63Armanca AlexandruJunioriBikeattack
  neconfirmat
  confirmat Trebuie licenta la juniori!
  64Oleleu Claudiu Hobby XNS
  neconfirmat
  neconfirmat
  65Gritco NicolaeHobby Trail Park " Valea Morilor "
  neconfirmat
  neconfirmat
  66Hamuraru Alin Hobby
  neconfirmat
  confirmat
  67Varga IstvanHobbySlană & Blană
  neconfirmat
  confirmat
  68Pintea Cătălin Masculin 19+Slană & Blanăconfirmatconfirmat
  69Cotiga Tatiana Feminin 19+MTB.MD
  neconfirmat
  confirmat
  70Ciumer Maxim Masters 29+ MTB.MD
  neconfirmat
  confirmat
  71Eugen Nacu Masters 29+Pedal Kickconfirmat
  neconfirmat
  72Adrian SuluHobby BMC Agrolandconfirmatconfirmat
  73 Ioan Stefan CioicaHobbyBicheru Cycling
  neconfirmat
  confirmat
  74Cosmin OBOGEANUHobby Brasov Trail Adventures
  neconfirmat
  confirmat
  75
  Turbatu Catalin Alexandru
  Hobby FanBike
  neconfirmat
  confirmate adeverinta pe email, pe yahoo
  76Christian RakosyHobby PlayBike
  neconfirmat
  neconfirmat
  77Carciag AndreiHobby
  neconfirmat
  confirmat
  78 Razvan SacuiuMasculin 19+Nh Bikeconfirmatconfirmat
  79Kelemen Arpad Masculin 19+NoMad Merida CSTconfirmat
  neconfirmat
  80Pop Marius BogdanMasters 29+ Bistritz Bike Shop Racing Teamconfirmatconfirmat
  81Victor MancasHobbyOptim Bikeconfirmatconfirmat
  82Patricia PlumbotaFeminin 19+ACS Bike Squadconfirmatconfirmat
  83Bogdan LăpădușHobby
  neconfirmat
  neconfirmat
  84Sorin VacaruMasters 29+Angry Shlongs onTwentynineresconfirmat
  neconfirmat
  85 Dan AnghelinaHobbyNH Bike
  neconfirmat
  neconfirmat
  86Anghelina Denisa Feminin 19+NH Bikeconfirmatconfirmat
  87Borduz Tudor
  neconfirmat
  confirmat
  88Bachelet Damien
  neconfirmat
  confirmat
  89Dabu Cristian Hobby
  neconfirmat
  confirmat
  90Oprea AlinHobbyTimisoreana Cycling Team
  neconfirmat
  neconfirmat
  91Verestiuc Petru Masculin 19+ Kronstadt Cyclingconfirmatconfirmat
  92Enache Dan Masters 29+
  neconfirmat
  confirmat
  93Anghel CristianHobbyTechnoMind
  neconfirmat
  confirmat
  94Bogdan IonescuMasters 29+Kronstadt Cycling/Rcracing.roconfirmat
  neconfirmat
  95Alex MititeanMasculin 19+KronstadCyclingconfirmat
  neconfirmat
  96Sergiu ParaschivuHobbyBikeattack
  neconfirmat
  neconfirmat
  97 Sergiu PacaMasters 29+FletAutconfirmat
  neconfirmat
  98 Ciprian Ovidiu IonMasters 29+ nh bike racing teamconfirmatconfirmat
  99Branzasi SebastianHobby
  neconfirmat
  confirmat
  100Cristian AnghelHobbyTechnoMind
  neconfirmat
  neconfirmat
  101Bogdan IonescuMasters 29+Kronstadt Cycling/Rcracing.roconfirmat
  neconfirmat
  102Alex MititeanMasculin 19+KronstadCyclingconfirmat
  neconfirmat
  103Paraschivu Sergiu HobbyBikeattack
  neconfirmat
  neconfirmat
  104 Attila BartiHobby
  neconfirmat
  confirmat
  105Sebastian RapeaJuniori NHbikeconfirmatconfirmatTrebuie bani dati inapoi
  106Mihai DumitrescuMasters 29+NH Bikeconfirmat
  neconfirmat
  107Maximilian MunteanuMasters 29+DirtBike.roconfirmatconfirmat
  108Lungu Radu Hobby ArenaLifestyle
  neconfirmat
  confirmat
  109Voina Cristian Masculin 19+Bicheru Cyclingconfirmatconfirmat
  110 Simon CobianuHobbyOff-camber
  neconfirmat
  confirmat
  111Elena FodorHobbyC.S.Tibicus Timisoara
  neconfirmat
  confirmat
  112Moise Roxana Feminin Kronstadt Cycling
  neconfirmat
  confirmatNu vine, a trimis mail
  113Bogdan Stanila
  neconfirmat
  neconfirmat
  114Moisil Matei Junioriconfirmatconfirmat
  115Andrei SzentesHobby/Juniori?Biciclisti Resita
  neconfirmat
  confirmat Trebuie licenta la juniori!
  116Cobianu LarisaHobbyOff-Camberconfirmatconfirmat
  117Fatu CalinHobby
  neconfirmat
  confirmat
  118Mircea BabaHobby Foxy Team
  neconfirmat
  confirmat
  119Dumitru Alex HobbyMTB Caransebes
  neconfirmat
  confirmat

  Distribuie