PA090695
 • Au mai rămas

 • Descriere Concurs


  STRAJA MTB ENDURO este prima competiție prin care vor fi valorificate traseele de ciclism montan amenajate în stațiunea Straja, Municipiul Lupeni, jud. Hunedoara.

  Concursul se va desfășura într-un format tip raliu care cuprinde 6 probe speciale, cronometrate. Traseele Lupilor și Baloo, deja consacrate, se vor diviza în câte 2 segmente și se vor adăuga două poteci, în zona superioară a stațiunii. Înregistrarea concurenților și startul general se vor face de la Terasa Montana, stațiunea Straja, Mun. Lupeni.

  În general, potecile pe care se va desfășura concursul sunt de coborâre, dar au și segmente de urcuș.

  Cursa reprezintă o provocare lansată tuturor pasionaților de ciclism montan și este organizată de Fundația Noi Orizonturi Lupeni, în parteneriat cu Asociația Bike Attack Reșița și Clubul Alpin Valea Jiului.

  Evenimentul este susținut de Primăria Municipiului Lupeni și E-Distribuție Banat.

  Ride on!

  Prima probă specială (PS 1) își are startul în zona Vf. Mutu și presupune parcurgerea unei poteci de aproximativ 1,3 km lungime, până la punctul de finish. Urmează o zonă de push bike pentru a ajunge la startul PS 2, de unde se va străbate un nou traseu cu o lungime aproximativă de 2,5 km, care va aduce concurenții înapoi la Terasa Montana.

  De aici, următoarele 4 probe speciale se desfășoară pe traseele Baloo și Lupilor, care vor fi împărțite în două.

  Astfel, PS3 începe de la cusca ursului Baloo și va străbate prima jumătate a traseului Baloo, ce se întinde pe 1,9 km. De aici, concurenții vor ieși la drumul asfaltat (unde vor găsi un punct de alimentare) și vor pedala pe acesta până se vor întoarce la startul general. În continuare, participanții se vor îndrepta spre PS 4, care se întinde pe prima jumătate a traseului Lupilor, pe o lungime de aproximativ 1,8 km. Ulterior, se face retragerea la punctul de alimentare de la drumul asfaltat și trasferul spre PS 5, cu o distanță de parcurs de 1,2 km, mai precis, a doua jumătate a traseului Baloo. Ajunși în zona de finish a acestui segment, concurenții vor ieși din nou la drumul asfaltat, pe care îl vor pedala până la punctul de alimentare, de unde vor fi îndreptați spre startul PS 6, a doua jumătate a traseului Lupilor, ce se desfășoară pe o distanță de 1,3 km.

  Înregistrarea concurenților și startul general se vor face de la Terasa Montana, stațiunea Straja, Mun. Lupeni.  Data competiției: 14/10/2018

  Staja MTB Enduro urmează regulamentul FRC.


  Vezi regulamentul CNE!

  80lei taxa de înscriere on-line si 100 la fata locului.

  Participantele la clasa Feminin și minorii nu plătesc taxă de înscriere. Pentru fiecare categorie se ia în considerare vârsta pe care participantul o împlinește în anul concursului, indiferent dacă data de naștere a acestuia este înainte de competiție sau după aceasta.

  Pentru înscriere, te rugăm să completezi formularul de înregistrare aflat la finalul acestei pagini, sub siglele partenerilor

  Validarea inscrierii este realizata dupa achitarea taxei de inscriere aici.

  Dupa ce ai facut plata, pe site-ul concursului, vom publica lista cu toti participantii confirmati. Lista va fi actualizata saptamanal.

  Numarul maxim de participanti la start este de 120 si sunt inscrisi in ordinea “primul care a realizat plata, primul servit”.
  Numerele de concurs vor fi impartite consecutiv si in ordinea inscrierii participantilor. Organizatorii isi rezerva dreptul de a realiza schimbari in ordinea numerelor de concurs, in cazul in care considera necesar.

  • Sportivii din categoriile Feminin, Masculin 15-18, Masculin 19-29,Masculin 30-39 și Masculin 40+ trebuie să dețină o licență FRC valida.
   Sportivii din categoria Hobby trebuie să dețină o adeverință medicală care să ateste că sunt apți pentru efort și o asigurare valabilă în caz de accident.
   Verificarea licențelor, adeverințelor medicale, a asigurarilor și preluarea numerelor de concurs se va face la Race Office, în momentul ridicării pachetelor de concurs.
  • Durată: 1 zi
   Alte informații: cel mai apropiat spital este Spitalul Municipal Lupeni, str. Padurarilor nr.2, Mun. Lupeni
   Telefon:0254 560730
   Număr de urgență: 112

  Organizator

  Bike Attack

  Parteneri

  FRC
  ADMR
  FRC
  ADMR

  Sponsori

  Cube
   
  http://www.surmont.ro/

  Parteneri media

  FreeRider.ro
  DirtBike.ro

  Perioada de înscrieri online s-a terminat!

  Distribuie